Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по бТВ във връзка със затрудненията с придвижването на гражданите, живеещи в кв. "Овча купел“, заради строежа на метрото.

Във вторник лек автомобил "Форд Фиеста" падна по таван в 10-метров изкоп за метрото на булевард "Монтевидео" в този столичен квартал. Двете жени, които са били в колата, оцеляха при тежкото пътно транспортно произшествие.

Вижте снимки >>>


"Най-голямо е затруднението в този район, но и най-големи инвестиции се правят там. На два етапа беше разширен бул. "Монтевидео“, който допълнително допринесе за това заедно с втория етап на бул. "Овча купел“. Но това после ще бъдат едни допълнителни удобства и повишаване качеството на живот. Прави са хората, че калта има голям принос за фините прахови частици, затова правим всичко възможно строежът на метрото да върви в срок. Защото само след 2 години тези хора ще могат да ползват най-екологичния градски транспорт и за 10 минути ще могат да стигнат до центъра. Ще помоля за извинение и за търпение, за да построим метрото“, каза Фандъкова. 

Тя уточни, че Столична община ще направи всичко възможно да се ремонтират и улиците, по които в момента се движат хората, и да се направи канализация. По думите ѝ вече е внесен проект за изграждане на такава в старата част на квартала.

"Предвиждаме и цялостно реконструиране на трамвайната линия №5 по бул. "Цар Борис III” и закупуването на 13 нови мотриси, така че да може тази линия да бъде обновена и превозните средства да могат да се движат с по-голяма скорост. Заедно с това ще бъдат обновени и спирките. Но дотогава ще има затруднения и искам да помоля хората за разбиране. Ще направим всичко възможно нещата да се случват поетапно, за да има най-малко проблеми“, каза още тя и обясни, че през 2018 г. ще има ремонти и по бул. "Тодор Каблешков“ и по Южната дъга на София.