Сигналът за стрелбата на ул. "Асен Златаров" е получен на телефон 112 около 23.05 минути снощи, съобщи на пресконференция шефът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов, цитиран от БТА и Дарик.

Веднага на място са изпратени полицейски екипи, които открили в офиса двама простреляни мъже. Установено е, че това са 45-годишният Айдън Юсеинов и 32-годишният Карамфил И. Те са наематели на офиса. Мъжете са криминално проявени и осъждани за различни престъпления, като кражби, изнудване и хулиганство.

Юсеинов е с огнестрелна рана в корема, но няма опасност за живота му. По-младият обаче е транспортиран в "Пирогов". Животът му е застрашен.

"Пациентът е преместен, тъй като има проектил в шията, който е много близо до гръбначния стълб", обясни д-р Сибила Маринова от реанимацията на търновската болница, цитирана от "Труд".

Айдън Юсеинов оцелява за втори път след престрелка. През 2009 година в центъра на Велико Търново той бе ранен в главата, корема и ръката, но по чудо оцеля.

Четири часа след стрелбата са задържани извършителите. Те са братя, на по 30 години, известни като Червеите. Мъжете, които са криминално проявени за кражби, грабежи и хулиганства, са задържани за 24 часа. Те са влезли в офиса с взлом и се стреляли с незаконно оръжие.

Полицията работи по няколко версии, като едната е за опит за кражба. При огледа в офиса не са установени наркотици и оръжие. Не е ясно дали четиримата не са имали стари сметки за уреждане. В момента се разпитват свидетели и се изясняват всички обстоятелства около кървавата драма.

"Проверява се дейността на фирмата, която го е наела, както и наличните пари в помещението", посочи комисар Машов.

Разследването се провежда под ръководството на Окръжната прокуратура във Велико Търново.