Обявилият кандидатурата си за президент на България Станислав Недков-Стъки и група състезатели по ММА нахлуха в Министерството на спорта. Причината за недоволството е скандала от последните дни.

Първо гговорителят на правителството Антон Кутев изнесе информация за неправомерно похарчени пари от Министерството на спорта. Според него федерацията на Недков е взела над 1 млн. лв. Според самия Недков обаче става дума за 5 пъти по-малка сума.

Заради изявеното намерение от бившия ММА състезател да потърси лично отговорност от министъра, както и неспазването на пропусквателние режим, на място пристигнаха екипи на полицията и жандармерията.

"Има сигнал до полицията, но няма напрежение", обявиха от пресцентъра на МВР.

Докато Стъки и представители на федерацията разговаряха с министър Кузманов, един от спортистите припадна. Това наложи на място да пристигне и линейка.

След срещата Станислав Недков направи изявление пред журналисти, в което обясни, че министър Кузманов не е потвърдил обвиненията, изречени от правителствения говорител Антон Кутев.

Снимка: Булфото

Припомняме, че в последните дни между служебното правителство и ММА федерацията прехвърчаха искри след обвиненията, че бойците са получавали пари за "политическа дейност".

Вчера Станислав Недков нахлу в студиото на Нова телевизия, докато водещият Виктор Николаев провеждаше интервю с говорителя на правителството Антон Кутев.

Снимка: Дир.бг