Изходът на София - посока АМ "Хемус", бе затворен за движение на автомобили  за няколко часа заради аварирали тежкотоварни автомобили.

Движението на автомагистрала „Тракия” в района на 19-ти километър около Вакарел пък бе силно затруденно заради аварирал ТИР, зад който се бяха подредили още няколко камиона. Към 21 часа обаче ситуцията беше нормализирана и платното разчистено, съобщиха пред „Фокус” от пресцентъра на ОД на МВР София–област.
Всичко това предизвика големи задръствания на изходите на София и изнерви шофьорите.

Спряно беше движението на тежкотоварни автомобили над 16 тона по пътя Княжево-Владая.

От Столична община съобщиха, че 120 машини работят на територията на столицата. Обработени са всички улици, по които се движи градски транспорт и пътните връзки са проходими.

Миналата седмица кметът Йорданка Фандъкова обяви, че общо над 170 снегорина са готови да чистят в София. Машините са задължени да потеглят от точките веднага след началото на снеговалежа. На изпълнителите ще се плаща само при реално свършена работа.

Масовият градски транспорт се движеше с обичайните отклонения от графика в този час - в рамките на 15 минути. Техниката ще продължи да работи и през нощта.

От общината обаче подчертаха, че трафикът се затруднява допълнително от аварирали автомобили с летни гуми. Водачите на моторни превозни средства да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата коли, както и да спазват правилата за движение и да карат със съобразена с условията на пътя скорост, призоваха от управата на града.

Очаква се обаче валежите от да започнат да спират.

Вижте снимки от първия сняг, завалял над София