Огънят е избухнал в района до „Ханска шатра" край Слънчев бряг и е обхванал около 500 дка. От едната страна пожарът стигна до главен път Варна – Бургас, поради което екипи на Районно управление „Полиция”-Несебър отцепиха района.

Вечерта пожарът бе овладян. В гасенето участваха 6 противопожарни автомобила, както и водоноски.

Временно бе затворен път І-9 Бургас – Обзор при ресторант „Ханска шатра”.
Шофьорите се отклоняваха през Дюлински проход, предаде "Фокус".

Този пожар няма нищо общо с този между Несебър и Поморие, който обхвана 10 хиляди декара площ. Стихията там е овладяна. Това стана, след като от вчера в акцията се включиха два хеликоптера Ми-17 на авиобаза Крумово.
Продължава неутрализирането на огнища от образувала се жарава. Бедственото положение за общините Несебър и Поморие, обявено вчера, все още не е отменено.

Задържан е причинителят на пожара - 50-годишен жител на село Гюльовца, което се намира близо до огнището. Мъжът е направил самопризнания. От тях става ясно, че той е изхвърлил незагасена цигара в сухи треви близо до новопостроена винарна в района на село Горица. 

По-рано кметът на Поморие Иван Алексиев съобщи, че над 4000 декара общински горски фонд са изгоряли при пожара.
"Още е рано да се мисли за възстановяване, но общината е спечелила европроект на стойност около 260 хиляди лева. Парите ще бъдат използвани точно за залесяване", допълни кметът.

Пожар лумна над село Владо Тричков, община Своге, където гори около 100 декара боров масив.
На място пристиганаха пет пожарни екипа. Около 60 души гасят огъня.
Няма опасност за населеното място.
Сигналът за пожара е подаден днес около 12.00 часа.