Само за 17 минути на бял свят се появиха Ава, Клара, Камил, Люк и Изабел. Четирите момиченца и братчето им са изродени от екип от 24 души, сред които трима хирурзи, двама анестезиолози и 15 реаниматори в болницата "Сейнт Джоузеф" в американския град Финикс, съобщиха от лечебното заведение.

31-годишната Маргарет и 34-годишният Майкъл живеят в град Ричмънд, щата Вирджиния, но се преместили в Аризона, за да може бъдещата майка да бъде наблюдавана от д-р Джон Елиът, който е специалист по многоплодна бременност. В 121-годишната история на лечебното заведение това е първото раждане на петзнаци.

Всяко от близначетата е родено с тегло около 1,4 кг. Тъй като са родени в 32-ата седмица от бременността, те все още са в интензивното отделение на болницата, но вече дишат самостоятелно и се хранят от биберон.

След два спонтанни аборта, Маргарет се подложила на лечение, но и тя, и съпругът й били шокирани, когато ехографът показал, че очакват пет бебета. Съпрузите били толкова притеснени през първите шест месеца на бременността, че не са посмели да направят детска стая.

"Бях подготвен за две или три деца, а и винаги съм си мислел, че да имаш близнаци е забавно. Но не бях подготвен да чуя това число", споделя щастливият баща, който е адвокат.

Най-вероятно близначетата ще бъдат изписани през януари, когато вече голямото семейство ще се прибере във Вирджиния.