Общо 50 души блокират 3 ключови кръстовища в София. Това съобщиха от СДВР.

"23 палатки и 9 шатри са разпънати на Орлов мост. Там протестиращите са 30 души. 12 души са на кръстовището пред Софийския университет, те са с 18 палатки и 5 шатри. Пред площад "Независимост" пък има 8 души със 7 палатки и 6 шатри", поясниха още от СДВР.

От Столичната полиция разкриха, че вчера протестиращите пред Министерския съвет са подали информация за двама души с неадекватно поведение.

"Единият бил без документи и затова го откарали в районното, а другият бил отстранен от демонстрацията", каза Красимира Стоядинова от СДВР.

От полицията за пореден път помолиха протестиращите да се съобразяват и с другите жители на София и напомниха, че демонстрациите са незаконни заради липсата на уведомления в Столична община.

"Снощи около 19 часа започна отново събиране на граждани на площад Независимост, които около 21:30 ч. организираха шествие към Орлов мост. Около 22:30 ч. група от Орлов мост са организирали шествие по "Евлоги и Христо Георгиеви" в посока НДК, като последователно са блокирани кръстовищата на "Евлоги Георгиев" и "Фритьоф Нансен", и бул. "България" и "Черни връх". Блокирането е продължило до малко след 23 часа", допълни тя.

Главен инспектор Стоядинова заяви, че други сериозни нарушения на обществения ред не са установени.

На въпрос за появили се снимки в социалните мрежи на мъже в униформи на частна охранителна фирма на протестите, главен инспектор Стоядинова каза, че е извършена проверка.

"Преди седмица има подаден подобен сигнал и е извършена проверка. Не е установено участие на лица от охранителни фирми с лиценз за частна охранителна дейност в протестите", каза още тя.

Блокирани заради разположени палатки са три кръстовища в София - на Орлов мост, при Софийския университет и на бул. "Цар Освободител" с бул. "Дондуков". Движението в тези райони е отцепено.

Блокадите промениха маршрута на 17 линии от градския транспорт.