Това съобщи пресцентърът на Съдебната палата в Плевен, цитиран от БТА.

На 18 февруари 2011 г.  подсъдимите са пребили с дървени предмети до смърт 63-годишния Любомир Цаков във вилата му в местността "Нежовец" край Плевен, търсейки пари. Той отглеждал животни. Крадците предположили, че държи пари във вилата от продажбата на животните, но не открили нищо, след като го убили.

Откраднатите вещи са дебитна карта, огнестрелно оръжие и два мобилни телефона на стойност 154 лева, като нападателите са употребили сила и грабежът е придружен с убийството на собственика на вещите.

На 16.05.2014 г.от прокуратурата и полицията беше съобщено, че убийството е разкрито.

Доживотен затвор, при първоначален специален режим, постанови съдът на подсъдимите К. С. Й., М. С. Й. и Ю. Х. М., тъй като са действали в съучастие, при условия на опасен рецидив.

Подсъдимите И. А. С и М. А. С., които също са съучастници в извършване на тежкото престъпление, са получили 18 и 20 години лишаване от свобода, като наказанието ще бъде изтърпяно в затвор, при първоначален строг режим.

По решение на съда осъдените трябва солидарно да платят на двама от близките на жертвата по 50 000 лева за причинените им неимуществени вреди. Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.