46-годишният Цветелин Ленинов от Оряхово е мъжът, който в първите дни на годината бе заснет как се спуска по въже от шестия етаж на блок, а клипът предизвика бурни емоции в социалните мрежи. 

Безработният мъж сега разказа пред bTV, че появата на патрулен полицейски автомобил пред жилищната сграда, го накарала да предприеме екстремното слизане по въжето. 

"Това е в нас, аз се спускам от нас... Значи виждам патрул долу и затова се спускам. От шестия етаж до първия са 19 метра. Аз слязох до втория, защото въжето дотам стигаше. Реших да скоча, да, четири метра съм скочил", казва Цветелин Ленинов. 

Той допълва, че по-късно разбрал, че униформените изобщо не са търсили него.

"Побягнах в посока онази улица, от полицията. Но те не са гонили мен. Те са били в същия вход, но по друг случай, а аз не изчаках да видя, само видях колата им, че е долу, и затова го направих", твърди Ленинов.

След проявата в стил Спайдърмен обаче безработният оряховец наистина извършва престъпление, заради което прекарва 24 часа в ареста. Цветелин намушкал свой съсед с кухненски нож в областта на гърдите след скандал. Потърпевшият Илиян Пандов твърди, че семейството му е под постоянен психически тормоз от страна на Ленинов.

Снимка: Скрийншот/bTV

"Звъни ми по телефона в два часа през нощта, в три часа, от други телефони. Обяснява ми как щял да ме коли, да ме пребива, да ми чупи ръцете, на жена ми, накрая казва "ще те убия и теб и жена ти, целуни децата"", разказва Пандов.

Той допълва, че вербалната агресия ескалирала, след като в игралното заведение, в което работи съпругата му, забранили на Цветелин Ленинов да влиза заради поведението му.

"Когато идвам на работа го моля да си тръгва. И оттам агресира срещу мен, срещу мъжа ми и вече срещу децата. Живеем в постоянен стрес и страх. Имаме записи на телефонните му обаждания", категорична е Боянка Пандова.

46-годишният Ленинов обаче твърди, че не е нападал никого, а само се е отбранявал. Мъжът си призна и че е шофирал без свидетелство за правоуправление колата на своя позната.

"Взех я и тръгнах към Враца. Никога не съм имал книжка", обяснява той и допълва, че от полицията го задържат, ако не всеки ден, то през ден.