Трети ден протестите на местното население срещу ромските своеволия във Войводиново продължават. Пред църквата тази вечер се събраха голяма група протестиращи. Очаква се протестът да е най-голям в петък, когато във Войводиново са поканени и колегите на пострадалия ефрейтор Валентин Димов, военнослужещите от 68 бригада Специални сили.

Вижте всички снимки ТУК>>>

Пет незаконни постройки са съборени в циганската махала на село Войводиново. Багерите влязоха в циганската махала, а районът бе отцепен.

Полицейското присъствие в селото продължава да е засилено. По-рано през деня кметът на общината издаде заповед с предварително изпълнение за събаряне на незаконните постройки. Става дума за сградите, които са опасни за живота и здравето както на живеещите в тях, така и на преминаващите. Това са около 15 постройки.

Утре събарянето на къщи ще продължи след 8.00 часа. Днес пострадалият военен Валентин Димов бе опериран. По информация от болницата, където е настанен, състоянието му е добро и след няколко дни предстои да бъде изписан.

Братята роми Асен и Борис Пакетови, които пребиха жестоко 33-годишния командос Валентин Димов на Богоявление, бяха докарани с белезници и под конвой в Пловдивския районен съд, където бе гледана мярката им за неотклонение. Съдът ги остави в ареста.

Пред журналистите младежите запазиха пълно мълчание и не отговориха на нито един въпрос, включително и защо са пребили военнослужещият.|

Снимка: Булфото

Двамата са обвиняеми за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Предвиденото в закона наказание е от 2 до 10 години затвор. Вчера от прокуратурата съобщиха, че разследващите ползват видеозапис от охранителна камера, който е запечатал момента, в който братята удрят мъжа.