Те бяха по-малко от предишните дни и бяха информирани от представители на неправителствените организации за ветото и предстоящото връщане на закона в Парламента. Те не блокираха движението, но искаха да покажат готовността си за нови действие, ако исканията им не бъдат изпълнени.

Демонстраните бяха около 1000 човека, като в петък и в четвъртък те бяха близо 1500, съобщи Дарик.

Не е много оптимистичен и прочитът на това, което се случи днес, заяви Маргарита Илиева, директор на правната програма на Българския хелзинкски комитет. Тя участва в протеста, но подчерта, че няма никаква роля в неговото организиране. Според юристката властта се опитва да тушира енергията на хората за протест, като им хвърля прах в очите с това обещание, че законът ще бъде пренаписан.

"Същевременно обаче се стимулират, организират се контрапротести, така че когато се пренаписва законът, те да могат да кажат: Ето не сте само вие, които искате да пазите природата има и други и сега трябва да направим баланс между вас", обясни Илиева, цитирана от БГНЕС. Затова тя и днес беше на Орлов мост, защото мисли, че обещанието не е кой знае каква победа. "Мисля, че този закон е много порочен не просто, защото обещава съсипия на гората, а защото е много лош пример за това как се злоупотребява с държавната власт и с публичните институции за частни интереси. Тези хора, които протестират защитават не само природата, но и обществения интерес от това нашите закони да представляват публичния, а не частния интерес", коментира Илиева.

Протестиращите заради Закона за горите на Орлов мост заявиха, че в понеделник от 19.30 часа отново ще се съберат на Орлов мост. Недоволните граждани посочиха, че въпреки ветото на президента, парламентът може да приеме закона пак. За да предотвратят това, трябва да заявят позицията си и в понеделник, смятат гражданите. Те приветстват ветото на президента и  го поздравиха с него.
Гражданите носеха плакати, на които пишеше: „Телевизийо, проумей, не сме еколози, а сме българските граждани”, както и „Бойко, народът не е само Цеко и Цветелина”.
Гражданите скандираха „Всеки ден ще е така, до победата” и раздават български знамена.

Днес президентът наложи вето на промените в Закона за горите, след тридневни протести в София, които блокираха основната пътна артерия на столицата при "Орлов мост".

Протестиращите призоваха за това действие на държавния глава и днес министърът на земеделието и горите изказа своето разочарование от липсата на подкрепа за закона от местните общности. В отговор жители на Банско и Разлог решиха да организират контрапортест под наслов "Да спрем екологичния рекет". В неделя от 13:00 часа те ще бъдат в Симитли, на разклона на Банско, като заплашват и с блокади на международния път Е-79. В съобщението до медиите се казва: "С тези си действия настояваме правителството да не се поддава на рекета на екоактивистите от жълтите павета. Действията ни са предупредителни, но заявяваме, че ако в понеделник правителството се поддаде на натиска на екоактивисти и отново спре инвестиционните проекти в планинските общини, от наша страна ще последва поетапна блокада на E-79", предаде "Дневник".

Министър Найденов обаче на няколко пъти заяви, че инвеститори така или иначе няма, но той и правителството искат да създадат благоприятна среда за тяхната поява, като в същото време да запазят собствеността върху терените.