На 11 май в печатницата "Мултипринт" бяха открити 350 000 бюлетини, отпечатани извън поръчаното от държавата. Новината бе съобщена от двете медии. Прокуратурата опроверга твърденията на печатницата, че става дума за технологичен брак.

Първият сигнал е за организирана престъпна група, която е подготвяла заговор срещу демократичното провеждане на изборите и че служебният премиер Марин Райков и главният секретар на Министерския съвет Росен Желязков са въздействали за възлагане на обществената поръчка за отпечатването на бюлетините от печатница "Мултипринт".

Вторият сигнал е, че бившият премиер Бойко Борисов и бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов продължават да се движат със специализирана държавна охрана и транспорт.

Росен Желязков вече отрече твърденията, че познава собственика на печатницата - общински съветник от ГЕРБ.
Райков пък заяви: "На кого е тази печатница в нито един момент не съм се интересувал. Има обществена поръчка и това е печатница, която е покрила изискванията. Няма конфликт на интереси, в нито един момент не е фигурирало съображение за нейния собственик”.

Очаква се днес държавното обвинение да обяви подробности за акцията в Костинброд.

Късно вечерта във вторник на електронните адреси на някои медии бе получено писмо, подписано от Борислав Сарафов, както се казва зам.-главният прокурор, че прокуратурата е била употребена от „политико-олигархичната прослойка” с разкритията за 350 000 бюлетини и нищо в костинбродския случай не е вярно.