На 30 септември т.г. Златко Г. е задържан на пътя между великотърновските села Ресен и Самоводене.

Мъжът управлявал "Опел Калибра" без шофьорска книжка. Освен това при проверка е установено, че Златко Г. е седнал зад волана по време на едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.
По данни на прокуратурата наказателното му постановление е влязло в сила на 1 юли т.г.

Решението на районните магистрати може да бъде протестирано и обжалвано в законния 15-дневен срок пред Окръжния съд във Велико Търново.

В началото на октомври от МВР предложиха драстични мерки за спиране на войната по пътищата. От министерството настояват да бъдат сваляни номерата на автомобилите и те да бъдат спирани от движение, когато шофьорите карат без книжка или са употребили алкохол и откажат глоба. Номерата на колите ще бъдат сваляни, независимо дали превозното средство е управлявано от собственика или не.

Тогава премиерът Бойко Борисов заяви, че трябва да има тежки наказания и глоби за шофиране след употреба на алкохол, без книжка, както и за гонките.

На 5 май м.г. 31-годишният Хуриет Сюлейманов удари челно автомобил с четирима младежи на пътя София-Русе край Луковит. 20-годишните Владислав Горанов и Николай Менков загинаха на място, а по-късно в болница почина и 20-годишната Цветелина Таслакова. Четвъртият младеж - Иван Иванов, е със средна телесна повреда.

При разследването се оказа, че Сюлейманов никога не е имал свидетелство за управление на МПС, а шофира от 18 години. Наложени са му и 12 присъди от общ характер, повечето от които за нарушения на Закона за движение по пътищата.

През юни т.г. Окръжният съд в Ловеч осъди рецидивиста на 15 г. затвор при първоначален строг режим, а в средата на ноември Апелативният съд във Велико Търново потвърди наказанието.