Мъжът, който е работил на лифта в Банско е издъхнал в болницата в Благоевград, където е бил настанен. Това е вторa жертва на COVID-19 за деня и пета у нас от началото на епидемията. 

Заразеният е бил доведен в тежко състояние от болницата в Разлог.

Интубиран е в реанимация, където в момента са и майката, и дъщерята от разложко село. Те бяха преместени от инфекциозно отделение на МБАЛ в реанимацията вчера следобед, след влошаване на състоянието им, съобщава сайта "Струма". 

От фирмата-концесионер заявиха, че починалият е от Банско, но няма нищо общо с лифта.

Oт Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград /МБАЛ - Благоевград/ потвърдиха пред БТА, че 55-годишен мъж е починал тази сутрин. Директорът на лечебното заведение д-р Огнян Митев заяви, че по първоначална информация мъжът е настанен в болницата преди ден в тежко състояние, с дихателна недостатъчност.

Включен е на апаратно дишане, но тази сутрин е починал. Мъжът е дал положителна проба на бързия тест за коронавирус, като е изпратен материал за изследване в столицата, каза още д-р Митев.

Резултатите от втория тест все още не са излезли. В момента от Регионалната здравна инспекция събират информация за починалия, каза за БТА директорът на РЗИ д-р Калоян Калоянов. В реанимация на Благоевградската болница в мометна от коронавирус се лекуват майка и дъщеря. Днес по-рано почина жена на 64 г., която е била на лечение в "Пирогов".

По последните данни на кризисния щаб, заразените у нас са вече 313, като само в София случаите са 200. Според ген. Венцислав Мутафчийски, който е началик на щаба, пикът на епидемията у нас ще бъде в средата на април, когато страната ще влезе в "ненормален начин на живот".

За последното денонощие новите заразени са 37 души, сред които има и деца. Те не са хоспитализирани, поясни Мутафчийски, защото симптомите им не го налагат.