Останките са намерени от мъж, който е разхождал кучето си в района, предаде БНР.
Мястото е в близост до известен хипермаркет между 6 и 7 микрорайон в квартала.

Екипи на Девето РПУ са отцепили района и се прави оглед. Няма информация дали откритите останки са на мъж или жена.

Началникът на сектор "Издирване" в СДВР Иво Димитров заяви пред БНР, че по първоначална информация вероятно трупът е престоял в изоставената сграда около година-година и половина. В момента се работи с няколко дирекции в страната по изясняване на самоличността, но това ще бъде изключително труден и бавен процес, съобщават още от столичната полиция.

Само преди 2 дни в столичния квартал „Княжево” бе открит разчленен труп на  мъж. Полицията започна разследване на убийството, което обаче ще бъде затруднено, тъй като все още не е установена самоличността на жертвата. Останките бяха намерени на входа на изоставена обществена тоалетна в района на колелото на трамваите.

По информация на в. "24 часа" тялото е на около 50-годишен мъж. Според съдебните медици смъртта е настъпила преди минимум 2 месеца, а причината все още не е установена. Не са открити огнестрелни рани, но някои от костите са били строшени.

„Няма нищо обезпокоително и между двата случая няма никаква взаимовръзка. В случая в „Княжево” смъртта е настъпила преди три до четири месеца, в случая в „Люлин” смъртта е настъпила преди повече от година и половина. Казвам го с цялата ми отговорност”, допълни Иво Димитров, цитиран от "Фокус".