В ранните часове на 27 октомври 38-годишен мъж подал сигнал в столичната полиция, че под въздействието на алкохол, жената, с която живее на семейни начала, започнала да тормози физически 5-месечното им дете.

По думите на мъжа, 38-годишната майка нахапала бебето, след което се опитала да го изхвърли през прозореца. От СДВР съобщиха, че семейството живее в столичния кв. "Борово".

Служители на Детска педагогическа стая от Шесто РУ, съвместно със служители от отдел „Закрила на детето” са извели бебето от дома. То е настанено в Център за настаняване от семеен тип и му е предоставена полицейска закрила.

Жената, майка на още четири деца, била отведена в районното управление и задържана за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е и прокуратурата.

Бебето от контейнера вече е в приемно семейство

Новороденият Димитър, който бе открит в кофа за боклук в Казанлък на 21 октомври, вече е при приемни родители, съобщи Валя Комилева, директор на Регионалната дирекция „Социално подпомагане" в Стара Загора, цитирана от Дарик радио.

Предстои да бъде издадена заповед за вписването му в съответната дирекция и да започне процедура за вписването му в регистъра за осиновяване.

Момченцето бе намерено от клошар, който уплашен повикал на помощ жена от съседен магазин. Бебето бе напъхано в раница и увито в мъжки пуловер. Ден по-късно полицията откри родителите - деветокласничка и единайсетокласник от елитно училище в града. Майката е настанена в болницата в Казанлък. С нея работят психолози от отдел "Закрила на детето", допълни Комилева.

Сега малкият Митко има акт за раждане, в който е записано, че родителите му са неизвестни.

Вчера от Районната прокуратура в Казанлък съобщиха, че ДНК-тестът, чийто резултати официално трябва да докажат дали 14-годишното момиче е майката на Димитър, все още не е пристигнал при тях, съобщи "Старозагорски новини".

От държавното обвинение уточниха, че ученичката ще бъде разпитана веднага след като бъде изписана от болницата. До настоящия момент тя не е давала показания пред правораздавателните органи, тъй като здравословното й състояние не е позволявало.