Вчера мостът буквално се разцепи на две и преминаващ в този момент лек автомобил паднал в река Струма. За щастие шофьорът оцеля само с леки наранявания и шок. Той беше настанен в болница с травма на лицето и счупено ребро, след като първоначално непознати му помогнали с топли дрехи.

Срутването на моста е заради продължаващ повече от година процес на подкопаване на основите на поддържащите стълбове на съоръжението. Конструкцията не е издържала и след последните проливни дъждове се е разрушила.
Вчера се появи предположение, че възможна причина за падането на моста е добивът на баластра, който започва от Гърция, но то не бе потвърдено.

Около 900 000 лева ще струва възстановяването на моста, каза междувременно пред журналисти директорът на агенцията "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, цитира го БТА. Според него ремонтните работи трябва да завършат в срок до една година. "За съжаление пари за пълна рехабилитация все не достигат", посочи той. Затова от агенцията ще се опитат да намерят финанси чрез целевите фондове, които има държавата.
Все още не е ясно дали няма да се стигне до цялостно строителство на ново съоръжение, ако не е възможен ремонт, коментира пък инж. Георги Златев от Пътната агенция.

Продължава огледът на срутилия се мост, както и издирването на падналия автомобил, съобщи междувременно пред "Фокус" зам.-областният управител Бисер Михайлов. Експерти от агенция „Пътна инфраструктура” инспектират района.

Пътят, който минаваше през моста, беше пренасочен по два други маршрута. Това ще създаде проблеми на местните хора, както и на трафика към Македония.
Въпреки че бе оповестено по кой от обходните маршрути може да се движат камиони, такива са били засечени да минават. „От сутринта обаче са взети мерки за ограничаване преминаването на тежкотоварните автомобили през селата Струма и Лебница”, категоричен бе зам.-областният управител.