Районният съд в Сандански отложи за 17 декември делото за домашно насилие срещу Георги Трайков, баща на убитите братче и сестриче - Васил на 5 години и 3-годишната Ивон.

Майката Кристина Дунчева, която е обвинена за убийството и е в ареста, завела делото срещу таткото преди трагедията. Днес Кристина не присъства на заседанието на съда, а беше представлявана от адвоката й Маньо Алексиев, съобщи БНТ.

В съда не дойде и бащата. По молба на адвоката му делото за домашно насилие беше отложено заради нередовно призоваване на Трайков.

След заседанието адвокатът на Дунчева каза, че преди дни е разговарял отново с нея, като тя е проговорила за деня на убийството.

"Тя има представа вече какво се е случило - че децата ги няма. Разказваше, отговаряше съвсем нормално, адекватно на въпросите с прекрасна памет и спомени за миналото до момента на деня на убийството на децата. Заявява, че до 10.00 часа, когато е имала поредния скандал с Георги Трайков, спомня си този факт, оттам нататък обаче й се губи всичко. Споменът й е, че вратата се разбива, нахлуват хора, чува викове, писъци и така нататък, но нищо конкретно не заявява, не споделя. Казва, че няма спомен", заяви адвокат Алексиев.

На 32-годишната жена се прави психиатрична експертиза, която да установи дали е бил в състояние да осъзнава какво прави.