Детето е било поразено от мълния вчера на около 2 км от село Славянци в земеделски площи,  съобщи пред "Фокус" Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас. Трупът е намерен от случен гражданин, който около 16.00 часа подал сигнал в полицията.

Рандева обясни, че след огледа на местопроизшествието е констатирано, че вероятно смъртта на детето е причинена вследствие на удар от мълния при възникналата гръмотевична буря вчера.

При буря в събота пък двама души загинаха, ударени от гръм до бунгало в Априлци.

Мълния рани и двама авиотехници на Летище Бургас по време на гръмотевична буря около 00,20 часа снощи.

По това време мъжете - на 27 и 53 години, опитвали да отстранят повреда на един от самолетите, причинена от силния вятър. Точно тогава обаче били поразени от мълния, паднала наблизо, и били изхвърлени на няколко метра от самолета, съобщиха "24 часа" и "Флагман".

Техни колеги веднага подали сигнал на тел.112, а екип на Спешна помощ откарал авиотехниците в Бургаската болница.

Бяха контактни", разказа колега на пострадалите.

След първоначалния преглед в шокова зала двамата авиотехници са насочени към реанимацията, където са останали под наблюдение през цялата нощ. За щастие, контузиите им не са тежки. Единият е с наранявания на главата, а другият – на лакътя.

Служители от летището разказаха, че снощи силният вятър е причинил много щети на трасето. Предмети са хвърчали навсякъде, а част от един от самолетите се изкъртила и счупила участък от друг.

От общината пък съобщиха, че на дежурните телефони са получени много сигнали за паднали клони и върху автомобили в централна градска част, както и за опасност от счупване на прозорци от дървета, намиращи се в близост до жилищни сгради.

Синоптиците предупреждават, че след нетрайно и частично стабилизиране на времето днес и в сряда, от четвъртък до събота отново на много места ще вали и гърми.

Вижте прогнозата на Дир.бг.


Как да се пазите при гръмотевични бури и силни бури  >>>

АНКЕТА: Подготвени ли сте да реагирате при бедствия?