Санди вече достигна щата Флорида. Съдейки по кадрите на местните телевизии край бреговете на Маями бушуват големи вълни, дъжд и силен вятър, отбелязва ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. Достъпът до всички плажове за летовници е забранен. По данни на националната метеорологична служба на САЩ в близките дни ураганът вероятно ще се слее с идващи срещу него студени въздушни маси. Метеоролози очакват ужасяващ природен феномен със силни ветрове, порои, големи приливни вълни и може би сняг, които ще започнат в неделя сутринта и ще достигнат връхната си точка във вторник с идването на Санди. Те вече са кръстили "метеорологичното чудовище" "Франкенщорм", като името му се свързва с предстоящия следващата седмица празник Хелоуин.

Очаква се новият суперураган да залее цялото източно крайбрежие на САЩ - от Флорида до щата Мейн. Експерти прогнозират щетите от необичайната стихия в такъв гъсто населен район да са за най-малко 1 милиард долара, Метеоролозите предупредиха, че Санди вероятно ще се смеси със зимна буря, в резултат на което ще се образува свръхбуря.
След като връхлетя Ямайка на 25 октомври, Санди набра още по-голяма сила и достигна югоизточното крайбрежие на Куба с ветрове със скорост 175 км/час, съобщи Кубинският метеорологичен институт.

Той достигна Куба в Плая Мар Верде в провинция Сантяго де Куба. Силни дъждове и вятър със скорост 135 км/ч се стовариха над Югоизточна Куба, предхождайки урагана. Около 1700 души са евакуирани в провинция Сантяго де Куба.

Няколко часа по-рано Санди удари столицата на Ямайка - Кингстън, където към 500 души бяха подслонени в центрове за временно настаняване. От съображения за сигурност и за да се предотвратят евентуални грабежи в по-големите ямайски градове за две денонощия е въведен полицейски час.

Ураганът засегна и Хаити, където една жена е загинала, опитвайки се да премине придошла река. Президентът Мишел Мартели е анулирал планирано посещение в Куба, а министър-председателят на Ямайка Порша Симпсън-Милър е прекъснала визитата си в Канада, за да се върне в родината преди международните летища да бъдат затворени.