Седемгодишно момче е загинало при катастрофа по пътя Разград - Русе, в участъка между селата Гецово и Осенец, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Вижте снимки >>>

Инцидентът е станал около 16 часа днес. Румънски джип "КИА", в който пътували четирима души, включително детето, предприел изпреварване на движещата се пред него молдовска кола "Фолксваген Пасат" с трима пасажери.

При опит да се прибере в лентата си, джипът ударил молдовския автомобил и се преобърнал извън пътното платно.

От полицията уточняват, че 45-годишният водач на румънския джип е приет с комоцио в Разградската болница, а 46-годишната му съпруга е с натъртвания.

На място е загинал седемгодишният им син Щефан, а 10-годишната им дъщеря е с множество фрактури, вътрешни кръвоизливи и опасност за живота в лечебното заведение.

Пътуващите в автомобила с молдовска регистрация не са пострадали.

Заради пътното произшествие движението в участъка бе ограничено за близо 3 часа.

Млад мъж загина при катастрофа в Казанлък

Млад мъж намери смъртта си тази сутрин на пътя Казанлък-Бузовград, предаде БГНЕС. Управляваният от него автомобил - "Форд Пробе", е изхвърчал от пътя с голяма скорост, превъртял се е и е попаднал в близката мера.

Причината за смъртта на водача, най-вероятно е в това, че той е бил без колан и колата го е премазала, изхвърчайки от нея.

Не е ясно точно в колко часа е станал инцидентът, тъй като колата не се вижда от пътя. Сигналът е подаден от овчар, пасящ овцете си там, около 7:20 сутринта.