СДВР публикува извънредни кадри в страницата си във Фейсбук, на които се вижда как автомобил преминава в опасна близост до протестиращите граждани.

"Голфът" прави дрифт по мокрите жълти павета и се приближава много близо до хората. След няколко кошмарни кръгчета той завива и потегля по бул. "Цар Освободител" в посока към Президентството.

От информацията на полицията става ясно, че шофьорът е арестуван. Инцидентът е станал минути преди обявения начален час на протеста - 15.00 ч.

Втори видеоклип се вижда как полицейски автомобил пресреща опасния шофьор и го спира на ул. "Г. С. Раковски", а след него веднага спира и бус на жандармерията.


Полицейски служители в цялата страна са ангажирани в опазването на обществения ред и сигурността в страната във връзка с обявените за днешния протестни действия. До този момент те преминават без сериозни нарушения на обществения ред. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В района на град Левски са съставени четири акта по Закона за движение по пътищата, задържан е и протестиращ, който е управлявал след употреба на наркотично вещество.

На територията на Велинград са съставени пет акта за неизпълнение на полицейско разпореждане и неправомерно затваряне на пътен участък. В София шофьор на лек автомобил е задържан, след като е дрифтирал в района на пл. "Народно събрание" и не се е подчинил на полицейско разпореждане.

От МВР напомнят, че законите важат за всички и призовават протестиращите задължително да спазват дадените от полицейските служители разпореждания.

Протестното автошествие в Бургас блокира целия град. Стотици автомобили, които по-рано днес спряха движението на входа и на изхода за автомагистрала "Тракия", в момента запушват основни пътни артерии вътре в града. Движението е невъзможно основно по кръговите кръстовища.

Коли на жандармерията поетапно затварят пътни артерии и отклоняват движението на автомобили. Но засега това се оказва безрезултатно, тъй като и алтернативните маршрути са блокирани, съобщава БТА.

На кръговите кръстовища са изпратени полицейски екипи да регулират движението, доколкото това е възможно. Очаква се протестиращите по-късно днес да се отправят към центъра на града. В момента излизането от Бургас и влизането в града е невъзможно, а движението вътре по пътните артерии е блокирано.