Младежът, който се въртя с голфа си пред парламента, е криминално проявен. Това обяви на специален брифинг шефът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов.

"Имало е предпоставка за ПТП по време на неговото изпълнение. Той е 98-ми набор, криминално проявен. Срещу него е образуване досъдебно производство за хулиганство. Отдаваме го на прилив на адреналин и на това, че е млад. Не е бил запознат, че пътят там ще бъде блокиран", обясни още Иванов.

Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция, допълни, че протестите минават спокойно.

"Към настоящия момент продължават протестите във Велико Търново, Бургас, Каварна. Нямаме сериозни инциденти, не са допуснати сериозни нарушавания на обществения ред. На някои пътни участъци и магистрали бяха допуснати съвсем кратковременни запушвания на пътните артерии, но след преговори с протестиращите те бяха освободени. Най-дълго запушване на пътя беше осъществено в района на ГКПП "Кулата". След предприемане на съответните полицейски действия, беше освободен пътят", каза гл. комисар Терзийски.

По думите му продължават протестите и към този час, но с много по-нисък интензитет.

"В цялата страна на протест са излезли 1780 автомобила, около 3500 протестиращи. Към настоящия момент има задържани 4-5 лица. Най-сериозният е в София", каза още директорът на ГД "Национална полиция.

Попитан дали тази вечер ще бъде блокирана магистрала "Люлин", той уточни, че е имало две групи граждани от Перник.

"Бяха на пл. "Кн. Александър I Батенберг" около 50-60 човека, които имат намерение да направят протестни действия в района на пътен възел "Драгичево", но ние имаме достатъчно сили, така че да не допуснем запушването. В момента е доста сериозен трафикът от провинцията към София", допълни още Терзийски.