Историята на Маргарита Любенова започнала преди три месеца, докато разхождала домашния си любимец  в района на МВР, съобщи bTV.

"Срещнах едно младо хубаво русо момиче, придружавано от невзрачен мъж. Те започнаха да се радват на кучето, да ме питат колко пари струва, защото и те искали същото. След това тръгнаха с мен. Предложиха ми да пием кафе, но стигнахме до нас, а тук наблизо няма къде, затова ги поканих у нас", разказа пострадалата жена.

В жилището й, което струва над половин милион лева и се намира на ул. "Иван Шишман", момичето предложило на следващия ден отново да дойде, за да разходи кучето. 
"На следващия ден след разходката, когато се върнахме в къщи, тя беше много умислена и сподели, че баща й не е на работа и има нужда от 400 лева, за да покрие кредитната си карта, за да може да тегли нова сума пари", спомня си още Любенова.

Тя дала на момичето 80 лева, а то обещало да ги върне на следващия ден. Дошло обаче след два дни, придружено от много мургава жена, която по-късно се оказва майка на непознатата девойка.
"Звънят и казват, че идват да върнат парите. Забравих да сложа райбера преди да им отворя. Много беше едра тази жена. Удариме, хвърли ме на дивана, удряше ми главата в долапа. Момичето започна да тършува навсякъде, свалиха ми обеците. Майката пък ме обиждаше и си гасеше цигарите в мен", описва преживения ужас столичанката.

Питат я къде е нотариалният акт на апартамента. Вземат кучето, опират  нож в гърлото му и заплашват, че ще го заколят, ако не им даде документа и не отидат заедно при нотариус, за да им прехвърли жилището. Жената обаче успява да ги излъже.
"Тогава казах, че апартаментът е на брата и сестрата на мъжа ми, а аз живея тук под наем. Откраднаха всичко, което помислиха за злато", разказва още Любенова.
След това взимат кучето и телефона й и изчезват.

От полицията започват разследване.
"Фактът, че живее в центъра й помогна, защото охранителните камери на офисите до голяма степен допринесоха за решаването на случая", обясни инспектор Явор Стаменков от Първо РПУ-София. "Установихме, че става въпрос за семейство от врачанското село Зверино, което от доста време живее в София, но без адресна регистрация. Безработни са. В момента към двете извършителки са повдигнати обвинения за грабеж. Майката е с постоянна мярка „задържане под стража”, на момичето е наложен надзор на инспектор от Детска педагогическа стая", обясни още той.

Задържането на двете отнело по-дълго време, защото живеят без адресна регистрация и често сменят квартирите. За последната година са сменили поне пет квартири и никъде не са се регистрирали.

В. "24 часа" съобщава, че насилничките са 17-годишната Борислава и майка й Росинка, на 44 г., които са от ромски произход. Полицаите ги разкрили, след като момичето сложило своята сим карта в телефона на жертвата. Оказало се, че бащата на Борислава - Борислав, е свързан с имотната мафия в София, но се занимавал и с телефонни измами.

След ареста на майка и дъщеря полицаите открили и кучето на Любенова, което двете били продали за 300 лв.