"Бандата на 1500-те" се грижи за повече от 1500 безстопанствени кучета в 2 големи приюта, като организира разходки и намира приемни и постоянни домове на четириногите опашатковци.

"Бездомните кучета не са полезни нито на хората, които обичат животните, нито на тези, които ги е страх от тях. Мястото на кучетата е в домовете ни, не на улицата" - в това силно вярва германката Розалин Шмих, която вече 10 години живее в България. Екипът на ENTR Bulgaria прекара един ден в компанията на Розалин и четириногите ѝ приятели в търсене на отговор на въпроса защо проблемът с бездомните животни у нас все още изглежда нерешим.

  • Какво си мисли една германка, която току що е пристигнала в България?
  • Има ли бездомни кучета и приюти в Германия?
  • Как е възможно човек да се грижи за 1500 кучета?
  • Има ли общо COVID пандемията с броя на бестопанствените животни? 

Млад, смел, европейски. ENTR е дигитално платформа за открита дискусия за това какво наистина има значение, какво ни пречи и какво ни свързва. Ние ценим различията и празнуваме това, което ни обединява - без значение откъде си и в какво вярваш. Ние говорим "европейски" на осем езика: български, английски, френски, немски, полски, португалски, румънски и нидерландски. ENTR е уникален канал, създаден от млади журналисти от Dir.bg, DW, France Médias Monde и партньори от цяла Европа. ENTR: какво следва?

Последвай ENTR в Instagram и Facebook!