Германката с българска кауза: Розалин и "Бандатата на 1500-те"

ENTR Bulgaria прекара един ден в компанията на Розалин Шмих, която се грижи за 1500 кучета

Обратно в новината

Коментари - Германката с българска кауза: Розалин и "Бандатата на 1500-те" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То кучовците общината ги гледа, бандата само ги разхождат и то само социализираните

За да даде поколение една кучка, тя трябва да не гладува. В противен случай, тя не се разгонва, или не зачева, а ако зачене, помята. Този механизъм природата е изработила за да се гарантира живота на малките. Болшинството охранители на предприятия, фирми, строителни обекти и т. н. , държат и хранят улични кучета в нарушение на ЗВМД, като помощници и за запълване на времето. Родилите се при тях нови палета попълват бройката на уличните псета. Затова е необходимо охранителите да не държат и хранят т. н. помияри и да не позволяват на други лица същото, в охраняваните от тях обекти. За изпълнение на същото е необходимо: 1. Да се издадът съответните разпореждания, като на ръководствата на охранителните фирми се разясни същността на мероприятието и им се окаже съдействие за отстраняване на "любимците" от охраняваните обекти ,- главно с транспортирането им. 2. Тези охранители, които биха желали да работят с постови кучета, да бъдат обучени и подпомогнати в набавянето им от "Дружеството за защита на животните" и Полицията, като се използуват породите "Немска овчарка" и "Българско овчарско куче". 3. Същевременно да се изготви подробна НАРЕДБА ЗА РАБОТА С ПОСТОВО КУЧЕ. 4. Прогонването на кучетата от охраняемите обекти да стане от центъра на града към периферията, поетапно, като градът се раздели на концентрични зони и за всяка зона се издаде отделно разпореждане със съответните застъпващи се дати. Прилагането на този подход няма да премахне на 100% бездомните кучета, но след около 2г. ще свали до поносимо ниво тяхната бройка по един траен и хуменен начин. Главната спънка са многобройните неправителствени природозащитни организации, които получават финансиране от многобройни фондации, за да решат проблема с бездомните кучета. Ако изчезнат тези кучета, то тогава ще секне и финансирането. Преди години прочетох в пресата, че само за София има 12/дванадесет/ НПО, които получават пари по тази линия. Отделно ще бъде засегнат бизнесът с кучешки кожи и кучешко месо.

предпочела е да помага повече на кучетата, отколкото на хората в БГ. Явно хората са неспасяеми....

Брей и това всичкото го прави доброволно, без заплащане, и не печели нищо от тази работа, да беееее

Написах го и по-долу> Тя така безпристрастно ги гледа, че тук, от Унгария насам(на запад), човек не може да види друго освен 'спасено' куче, а обикновено едно 'спасяване' струва не по-малко от 250 евро за крайния потребител, прощавайте - 'спасител'. Ако някой в България рече да се справи с проблема - веднага се юрват една дузина организацийки и медии да защитават 'процеса на спасяване', който е очевидно, че трябва да продължи....и така със всичко останало, дали по-едро или дребно, дали от западно-американска страна, дали от руско-източна, все едни спасители си пазят процесите на спасяване в България, докато българите са истински давещите се, по-зле от индийците по време на колониалния им период. Българи, осъзнайте се - България е третирана от колония, а вас ви делят и руснаци и западняци, че даже и турци, че да върви бизнеса на разпарчетосване. Ако не го направите, разпарчетосването скоро ще е и във съвсем реален смисъл!

В щатите след две седмици в приют и инжекцията !!!!! А тука дай да развъждаме яко !

Ако си държи в кучкарника и не пречи на околните, да прави каквото иска.

"Мястото на кучетата е в домовете ни, не на улицата"? Ма, какоооо, мойто порода е подкаручна синджирлийка, що зорлем искаш да ми смениш хабитатя?!

Тази е от зекенясалите. Бездомните кучета не са лоши. Понякога ядат бездомни котки и не им дават да станат прекалено много. А котките както знаем ядат като деликатес мишки и плъхове, но не могат да ги храват всичките. Мишките и плъховете пък ядат молци и хлебарки. Но ако са прекалено много пренасят болести. Така че ако се запазят кучетата, котките, плъховете ще има малко хлебарки. Като сега в париж. Ако както в германия се изтрепят или махнат от улицата кучетата, а след това и котките, а гадните и много тогава плъхове се изтровят, то ще плъзнат хлебарките. Които пак ще трябва да се.тровят, давайки пут например на черния мухъл, от който си се умира директно. Града си има своя екосистема и германката своя - в германия. Не пипайте животните на улицата, с които живеем в симбиоза. Едно време един папа избил котките и дошла чумата в Европа с плъховете и мишките!!!

Тя така безпристрастно ги гледа, че тук, от Унгария насам, човек не може да види друго освен 'спасено' куче, а обикновено едно 'спасяване' струва не по-малко от 250 евро за крайния потребител, прощавайте - 'спасител'. Ако някой в България рече да се справи с проблема - веднага се юрват една дузина организацийки и медии да защитават 'процеса на спасяване', който е очевидно, че трябва да продължи....и така със всичко останало, дали по-едро или дребно, дали от западно-американска страна, дали от руско-източна, все едни спасители си пазят процесите на спасяване в България, докато българите са истински давещите се, по-зле от индийците по време на колониалния им период. Българи, осъзнайте се - България е третирана от колония, а вас ви делят и руснаци и западняци, че даже и турци, че да върви бизнеса на разпарчетосване. Ако не го направите, разпарчетосването скоро ще е и във съвсем реален смисъл!

Прав си- основната измама е, че те уж финансират нещо или влагат едни "благородни" усилия в началото. После, обаче, търсят обществен консенсус с пиар и реклама колко е важно и колко е европейско това, което правят, а накрая започват изнудване на държавата и натиск това финансиране да се поеме вече от държавата и да се закачат да смучат от бюджета! Това котило се намножава и се отглежда на държавни, нашите, пари, но гласува за кикитата и за всички тези прилагащи тази измамническа схема!

Знаеш ли един австриец или един германец как те гледат, като му обясниш, че всъщност той с това, което е обявено като спасяване, е допринесъл за безконтролното разможаване на кучетата в България, и като му обясниш как са правени десетки опити на българските власти да се справят с проблема, но срещат отпор от всякакви австрийски и немски правозащитни организации, седи и мига. Иначе разбиранията им са полирани до блясък - не се гледа добре върху придобиването на неспасено куче. Напрактика, тая схема е поредната в която България е използвана по някакъв колониален начин - за безплатно отглеждане на кучета, които после биват продавани. Материалите и текущите разходи - безплатни, цената - 250-350 на парче. Сладко, а? А после човек се чуди защо толкова организации пречат на справянето с проблема.............Еми, не е от животнолюбство, за съжаление. В Австрия даже Каритас се занимава със 'спасяване на бездомни кучета от източна европа'.....умът ми не побира понякога ширината на тоя разкрач, който да побере капитализмът и хуманизмът в един и същ маркетингов надслов.....и все българите им виновни.....при другите положението е същото - правят се на славянисти, браточки, а, у, и накрая все излизат с 'Курица не птица и Болгария не заграница', даже хем българите са ги научили на четмо и писмо, хем баш тях газят яко. Та, и едните и другите подхождат с България по колониално и йезуитски, това трябва да разбере всеки българин.

Ако, както спасява кучета, започне и един джендърен преход, докато е номад в Банско и гледа кучетата дистанционно в офиса на уиуърк, а следобед работи на лаптопа в Онда!!! Еееех това е на Киролените мечтата!!

Ми да си вземе няколко виетнамци за помощници и готово...

Всъщност няма нужда от толкова много кучета, бездомни или не.

1500 кучета!!! А за поне 1 (ЕДИН) човек погрижила ли се е?

за колко се погрижи?

Доста прилича на питомниците Си във фейса. Разбираемо е!

Защо има бездомни кучета в БГ? Защото повечето от хората са прости. За справка- повечето коментари тук.

Защото трябват повече инвестиции в програмите за стерилитет да кучета и котки!

Съберете се русофили и русофоби и кучкари и антикучкари и почнете да се … абе вие си знаете. Очистете мрежата от вашите простотии. Ходете да си охлаждате нервите в гората. Аз помагам на гаргите… Имат по-голям интелект от повечето тук.

А защо има бездомни гарги тогава? Би написал някой кучкар

Ако можем да изнасяме агнета за арабията, защо не можем да изнасяме кучета за Виетнам?

По отношението към животните се познава колко е напреднало едно общество! Браво на тези достойни хора, които не се предават!

Аз пък мисля, че е отношението към затруднените хора трудно положение

То и хората измират, ама кой ти гледа.

Никой от тях, Вече не се интересува от хората, Кучета и котки са на преден план... Обществото е болно!

Браво. Но голяма част от българите са с доста ограничен умствен капацитет и не могат да разберат проблема, камоли да помогнат за неговото решаване . Успех на жената. И ВСЕКИ САМ ИЗБИРА НА КОГО НА ПОМАГА! ВИНАГИ БИХ ИЗБРАЛ ЖИВОТНИТЕ.

Явно си по близко до тях в евулюционната верига!

Пращайте там и циганката Валерия от ергена ,ще си паснат добре ! Защото и двете са еднакво изкукуригали !

Помагаш на България като я пълниш с кучета. БРАВО

Аха пак някакви лесни лапачки на лесни пари ! Познах нали !

Този път, не си познал. Благодарение на Розалин, нямаме в София бездомни кучета.