Планинската спасителна служба - отряд София, се обърна с апел за помощ за семейството на загиналия техен колега Александър Илиев.

Планинският спасител се удави на 19 август в бурното море на Карадере, докато се опитваше да извади сина си.

Илиев успя да спаси детето си, но самият той загина в Черно море. Планинският спасител оставя две деца сирачета.

"Сразени сме от новината за гибелта на обичан колега - Александър Илиев от отряда на ПСС - София. Сашо спаси живота на сина си, но водите на Черно море отнеха неговия. Тъгуваме, че губим скъп приятел, опитен колега, отличен познавач на планините, баща на две прекрасни деца. Ще ни липсва усмивката ти, компанията ти в работата и в безбройните екскурзии заедно, вечната готовност и хъс да спасяваш и спокойствието, което внасяше и в най-трудните ситуации, Саше!", написаха при вестта за гибелта му колегите му.

Сега те са решени да подадат ръка на семейството му.

"Преди дни загубихме отдаден колега и скъп приятел. Александър Илиев е планински спасител повече от 25 години, участвал в редица спасителни акции, излагайки на риск живота си и загина, спасявайки сина си в Черно море.

Нека сега, в този тежък и тъжен момент, на свой ред проявим човечност и върнем жеста като помогнем на семейството и двете му деца да продължат напред без бащината подкрепа.

Благодарим Ви от сърце!", пишат планинските спасители от отряд София.

ПСС предоставя и банковата сметка, на която желаещите могат да дарят средства за съпругата и двете деца на загиналия планински спасител.

Планинска Спасителна Служба - Отряд София

BG60UNCR70001523883540

Кристина Пантелеева

При банка Уникредит Булбанк

Основание: Помощ за семейството на Сашо.