330 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие при направени 3 686 PCR теста. С тях общият брой на заразените в страната достига 6 672 души, от които активни са 3 181. Това показват официалните данни, публикувани на Единния информационен портал към полунощ.

Според тях за последните 24 часа у нас са починали 3 души, а 63 са се излекували. Общо 525 пациенти с коронавирус остават в болница, от които 28 са в интензивни отделения.

Най-много са новозаразените в София - 140, следвани от Пловдив - с 42 и Варна - с 21.

Заради ръста на новозаразените с коронавирус у нас от последните дни от днес са в сила нови по-строги мерки, касаещи събирането на хора на едно място.

Спортните прояви - тренировки и състезания, ще се провеждат без публика.

Дискотеките и нощните барове на закрито затварят. Забраняват се груповите празненства над 30 души. Малките събирания трябва да се провеждат при спазване на дистанция.

Кина, театри и концерти ще продължат да работят с 50% от капцитета си и нужната дистанция.

Заведенията, които са на открито ще продължат да работят, но с 50% от капацитета си и при спазване на дистанция от метър и половина между посетителите.

САЩ са регистрирали вчера нов рекорден брой заразени с коронавирус в рамките на денонощие, с над 65 500 случаи, по данни на университета "Джонс Хопкинс", предаде Франс прес.

Общият брой на регистрираните случаи в страната от началото на пандемията вече е повече от 3,11 милиона. Предишният ден с рекорден брой случаи беше вторник - 60 200 за 24 часа.

Мексиканските здравни власти също са регистрирали през изминалото денонощие 7 280 случаи на зараза с новия коронавирус в страната, което също е рекорд, след като това е с 285 повече от предния ден. Това се казва в доклад на министерството на здравеопазването, цитиран от ТАСС.

Общият брой на заразените достигна 282 283, а само през последните две седмици симптоми са се появили у 29 129 души.

През изминалото денонощие са били регистрирани 730 смъртни случаи, с 52 по-малко, отколкото в сряда.