От днес достъпът до многопрофилната болница в Добрич за външни лица ще е забранен.

Мерките се налагат от временното ръководство на здравното заведение, след като предишният борд на директорите беше свален с решение на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Близки на настанените за лечение в болницата ще имат достъп до сградата в рамките на един час в денонощието.

"Достъпът до многопрофилната болница е строго ограничен от днес, същото важи и за Спешното отделение", заяви прокуристът на здравното заведение д-р Георги Желязков пред БНР.

"Концепцията е всички допълнителни придружители на пациенти в болницата, които идват да им помогнат с доставка на храна, било то за хигиенно-битови нужди, дрешки и така нататък, да спре. Ще има ограничени часове може би в порядъка на един час, в който ще бъде ограничен потока", добави той.

Нуждаещите се от преглед в Спешното отделение също ще влизат само с един придружител, освен в случаите, в които се налага те да са повече.

Целта е да се спре свободното влизане в болницата на външни лица, за да се ограничи разпространението на инфекцията от Covid-19.

Ситуацията с коронавируса днес - най-много са новите случаи в област Благоевград - 17. Следват Добрич - 10 и София-град - 8.

Заразата в Добрич се разрасна, след като в болницата първо бе затворено Инфекциозното отделение заради липса на инфекционист. След това лекари и мед.сестри масово се заразиха, коронавирус имаш и в частен Център по хемодиализа.