В неделя около обяд на тел. 112 позвънил мъж, който не пожелал да се представи. Набързо съобщил, че в София ще избухне бомба, а целта била Борисов.

В хода на започналото разследване антимафиотите установили, че сигналът е подаден от мобилен телефон. Час по-късно авторът на злоумишления сигнал за поставено взривно устройство бил арестуван. Мъжът с инициали И.К. е криминално проявен, регистриран за кражби и причиняване на средна телесна повреда.
При обиска са открити и иззети мобилният телефон и СИМ картата, от която е извършено обаждането до тел.112.

Авторът на заплахата се казва Иван Койчев, от ромски произход, баща на три деца, съобщи Дарик радио.

Кметът на село Караджово Димитър Димитров коментира, че Иван решил да си направил майтап по телефона. "Няма работа и явно му е било скучно. Жена му изкарва прехраната на семейството с гурбет в чужбина", разказа Димитров.
Той уточни, че Асеновградският съд вече е наложил наказание от 1 година пробация на Койчев заради позвъняването.

На 7 февруари 61-годишен мъж заплаши премиера чрез телефона за спешни повиквания 112. Той се обадил и изказал недоволство от управлението на страната, като отправил заплаха към Борисов, заявявайки, че той „трябва да бъде убит“. След около час постъпили още две подобни обаждания, направени от същия телефонен номер. Софиянецът, който е регистриран за кражба, също бе бързо задържан.