34 военни с 14 автомобила и специална техника от различни формирования на Сухопътните войски, включени в състава на специализираната тактическа и специализираната инженерна група извършиха прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси на 1,3 декара земя от 3-километровата зона около производствено-складовата база за боеприпаси "Стралджа - Мараш".

Те разчистваха участъци към помпената станция, която осигурява водата на Стралджа.

Открити са и са изнесени 7 артилерийски снаряда, 24 противотанкови гранати, 58 взривателя, 32 патрона и 15 броя взривни остатъци.

Военнослужещите продължават работата по разузнаването и прочистването в трикилометровия район извън складовата база за боеприпаси, собственост на частната фирма "Берета Трейдинг", и по изнасянето на откритите невзривени боеприпаси и взривни остатъци.

Преди дни управителят на фирмата-собственик на взривените складове Десислав Делев съобщи, че за да бъдат добре информирани на живеещите в района на взривените складове в интернет ще бъде публикувана карта на местността и всеки ден върху нея ще се отбелязват разчистените терени.

До момента ДНК-експертиза е потвърдила смъртта на един от тримата изчезнали работници при експлозиите в складовете - 49-годишният Станимир Киров.