С поклонение пред паметника на Васил Левски и полагане на венци и цветя обществеността в Каварна почете 181-та годишнина от рождението на Васил Левски. Слово за живота и делото на Апостола на свободата прочете директорът на Историческия музей в града Пенко Георгиев, деца се снимаха пред бюст-паметника на героя в градския парк.

Вижте снимки >>>

Най-малките членове на Общо българския комитет "Васил Левски" във Велико Търново почетоха паметта на Апостола. Всяко година в този ден, възпитаниците на група "Пчелица" в детска градина "Соня" се прекланят пред Васил Левски.

На Къкринското ханче също бяха отбелязани 181 години от рождението на Васил Левски. Венци и цветя на признателност поднесоха граждани и представители на институции. Самодейците от Народно читалище "Васил Левски - 1924 г." - село Къкрина, изнесоха художествена програма.

С музикално поетичен рецитал, общоградско поклонение, минута мълчание и поднасяне на венци и цветя на бюста - паметник на Васил Левски обществеността на Добрич отбеляза 181 годишнината от рождението на Апостола.

По традиция в Смолян също отбелязаха 181 години от рождението на Апостола. Деца от детска градина " Славейче" пяха и рецитираха. Те разгледаха с интерес изложбата експонирана от ученици от ППМГ "Васил Левски". Граждани и институции поднесоха цветя и вeнци в прослава на великият син на България.

С поклонение и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в парк "Бунарджика" в Пловдив бе почетена 181-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата. Слово произнесе Таня Караиванова, член на УС на Общински комитет "Васил Левски" в Пловдив. В тържествената церемония участваха представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър, четнци и венценосци.

Снимка: БТА

Снимка: БТА