За 74 път недоволните от управлението на кабинета "Борисов" се събраха в т.нар. "Триъгълник на властта", но в неделната вечер протестът, който бе под мотото "Нас не ни е страх" бе малоброен.

Традиционно, по фасадата на Народното събрание бяха прожектирани видеа с участието на представители на властта.

Адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио" показа новия дом на главния прокурор Иван Гешев в столичния квартал "Бояна" - Дом номер 5. Хаджигенов заяви, че явно така се бори корупцията в България.

Той призовава ДПС и БСП да напуснат пленарната зала, след като вече нямат причина да са в нея, тъй като управляващото мнозинство миналата седмица прие и на второ четене промените в Изборния кодекс.

Хаджигенов заяви, че за утре подготвят изненада по време на протеста и ще отведат протестиращите на място, на което досега не са били.

Арман Бабикян от "Отровното трио" заяви, че правителството е в позиция на кръгова отбрана и за да избегне срещата с хората на протеста, Борисов днес се е разходил до родопските села от избирателния район на депутата от ДПС Делян Пеевски. Бабикян цитира изказването на Борисов от велинградското село, че има само две партии - ГЕРБ и ДПС, а "другото било меродия" и коментира, че това не е новина за хората на протеста. Бабикян посочи, че ГЕРБ и ДПС са като сътрудници, които си поделят печалбата.

Той посочи, че в Родопите Борисов се похвалил с няколко километра междуселски път, построен с нашите пари. Разбира се, хората трябваше да му ръкопляскат като на концерт на Лили Иванова, но за разлика от Борисов, тя печели ръкопляскания с таланта си, а той с нашите пари, посочи Бабикян. Има още една голяма разлика между тях и тя е, че за разлика от нея той няма да остане толкова време на българската сцена, защото сме събрали тук преди повече от 70 дни, за да поискаме неговата оставка, посочи Бабикян.

Последваха възгласи за оставка и освирквания от страна на участниците в протеста. Бабикян бе категоричен, че за 74 дни протестиращите са постигнали много - постигнахте оправдателен режим на властта, рухване на рейтинга на управляващата коалиция, постигнахте световната реакция, реакция на Европейския парламент.

Арман Бабикян заяви, че българите в момента са в състояние не на независимост, а на зависимост. Той призова всички да се включат в третия голям антиправителствен протест, който ще съвпадне с Деня на независимостта - 22 септември.

На демонстрацията отново се присъедини мъжът, който обяви гладна стачка преди месец, за да продължи със самоинициативата си, като този път той лагерува в палатка на тротоара. В палатковия лагер пред президентството пък се събират сигнали за корупция.

Към 20 ч. протестиращите блокираха движението по бул. "Цар Освободител", а малко след 21 часа хората тръгнаха на традиционното си шествие към Орлов мост.