Неизвестният е бил маскиран и е насочил пистолет срещу служителите. Той е поискал парите, които са били налични в клона, и с част от тях избягал в неизвестна посока.
Сигналът за грабежа е подаден в полицията в 13.51 часа.

До момента не е установено каква част парите са били откраднати. Според източници, запознати с разследването, открадната сума не е голяма и е основно за пари в българска валута.

Уточнява се и дали служителите са използвали паник-бутона навреме. Мястото на инцидента е отцепено и се извършва оглед.

Според първоначалната информация, мъжът влязъл с плик в ръка и поискал парите да бъдат сложени в него. Очевидци разказаха, че отвън го чакали един или двама мъже, с които той избягал пеша.

Клонът е на "ПроКредит банк".

Това е петият банков обир от началото на годината, припомня "Фокус"
На 13 януари  в клон на Банка ДСК на бул. "Драган Цанков" в София двама мъже извършиха въоръжен грабеж, при който задигнаха 20 хил. лв.
На 8 февруари от граждански трезор на клон на банка "СИбанк" в Добрич бяха откраднати две касетки. В момента на обира всички системи за сигурност на банката са работили и са подали сигнал до охранителната фирма
На 18 февруари  маскиран мъж извърши въоръжен обир в клон на банка ДСК в Пловдив. Два дни по-късно 30-годишният извършител бе заловен.
На 15 март в Плевен жена с пистолет ограби 20 000 лева от "ПроКредит банк".