Извършителят на палежиге от тази нощ е Радослав Стоянов, 27-годишен, регистриран е в полицията за наркотици. Инцидентът е станал на ул. "Кукуш" в София. Мъжът е запалил един автомобил, но впоследствие се е запалил и друг, който е бил в съседство с него.

"При задържането на лицето е използвано и следово куче”, каза старши комисар Валери Йорданов. Установено е, че Стоянов е бил употребил известно количество алкохол. Образувано е досъдебно производство. Назначени са експертизи, иззети са проби, продължава работата по случая, предаде "Фокус".

Стоянов е направил самопризнания за палежа на двете коли  тази нощ и засега остава в ареста. Той е третият задържан в  последните дни за редицата палежи на автомобили, които станаха в София.

Другите двама задържани за палежите на коли са – Владислав Николов – Куката и 29-годишният Юлиян Ковачки. Вчера съдът остави Куката в ареста. Той е обвинен за палежа на три коли в квартал "Западен парк".

Юлиян Ковачки е задържан в нощта срещу 16 декември, като е бил подложен на детектор на лъжата, на който се е провалил. Ковачки е обвинен за палежа на коли в "Младост" и "Хаджи Димитър". Ковачки е криминално проявен. Към момента не е установена връзка между него и другия задържан за палежите Куката, което не означава обаче, че разследващите не работят в тази посока, казаха от полицията.

Междувременно министър-председателят похвали в предаването на Дарик радио "Годината" работата на полицията относно случаите с палежите. Борисов заяви, че "с истерията на медиите са се включили и организирани групи". "МВР се справи добре и с тази дейност. След като задържаха двама от извършителите, които имат лични мотиви, няма какво да коментираме", отбеляза премиерът.

В същото предаване вътрешният министър Цветан Цветанов коментира, че все още не са ясни мотивите за извършването на палежите на автомобили в София. „Ние не знаем с пълното съдържание какъв е мотивът за извършването на тези престъпления”, каза Цветанов. Той също поздрави полицията за добре свършената работа и добави, че без съдействието и показанията на хората, извършителите все още щяха да бъдат неизвестни.