Министерството на вътрешните работи публикува видео и снимки от дома на обвинените за присвояване и данъчни престъпления Николай и Евгения Баневи. Двамата бяха задържани в петък сутринта във френския град Ница.

Всички снимки вижте тук >>>

Кадрите на МВР потвърждават казаното от зам.-главния прокурор Иван Гешев по-рано днес, че в имението на семейството имало множество злато и скъпоценности. По неговите думи вратите били толкова модерни, че се наложило от СДВР да викат отряд "Кобра" за отварянето им. Дори и на спецченгетата били нужни 4 часа, за да се справят със ситуацията.

В имението са намерени оригиналните документи за офшорките, собственост на семейство. "Открити са още злато и диаманти. Парите от източените предприятия са отивали в офшорни зони", конкретизира Гешев.

"На г-н и г-жа Баневи са повдигнати и обвинения за присвояване и данъчни престъпления в периода 2010-2011 година", съобщи на брифинг в София наблюдаващият прокурор по делото Мария Дойчева. Тя добави, че общият размер на присвоеното от семeство Баневи имущество е над 1.5 млн. лева, а общият размер на щетата, нанесена на фиска, е над 500 000 лева.