Столичен полицай е бил ранен от свой колега със стоп патрон при акция по задържане на четирима мъже, уличени в извършване на взломна кражба в жилище в квартал "Иван Вазов".

Инцидентът с простреляния служител на СДВР е станал късно снощи. Тогава служители на полицията са преследвали банда, която се занимава с извършване на жилищни обири.

При опит за задържане на четиримата извършители, някои от тях оказали съпротива. При преследването единият от полицаите е стрелял със стоп патрон, за да спре бягащ извършител, но е улучил един от колегите си.

Пострадалият полицай е закаран в болница "Пирогов", където му е оказана първа помощ. Той вече е освободен за домашно лечение.

Четиримата крадци са задържани, те са известни на полицията с няколко обира в цялата страна.

Предстои да бъде взема мярка за неотклонение. По случая е образувано досъдебно производство.

Полицията разследва и още един случай - момиче на 16 години е обвинено за грабеж на възрастна жена в София.

Инцидентът станал в петък, когато 86-годишната жена изтеглила пари от банкомат на бул. "Професор Цветан Лазаров". Докато слагала парите в портмонето, тя била блъсната от непознато момиче, което го издърпало от ръцете й. Веднага след това девойката избягала в посока междублоковото пространство.

Възрастната жена паднала и получила фрактура на тазобедрената става. Случаен свидетел на инцидента видял двама бягащи младежи и се опитал да ги спре. Момичето се скрило между паркираните автомобили, като междувременно изхвърлило чуждото портмоне. Придружаващото го момче заявило, че няма общо с грабежа и убедил приятелката си да признае вината си, което тя направила пред полицаите.