"Обвинението, че работейки в периода 2012-2014 г. в Тв7 съм била финансирана по престъпен начин, е абсурдно", коментира във Фейсбук журналистът и депутат от "БСП за България" Елена Йончева по повод повдигнатото й обвинение за пране на пари по-рано днес.

"Това е периодът, в който заснех поредица от документални филми за войната в Сирия и действията на ислямистките организации в Алепо, за Турция и пълзящата ислямизация, за Украйна и началото на гражданската война. Филмите са излъчени, а техниката за тяхното заснемане и монтаж, както и за репортажите в пряк ефир, е налична", посочва журналистката.

"Правителството и Б. Борисов започнаха да използуват създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници. Опитват се да смажат тези, които показват как Шайката - тази организирана престъпна група, разграбва България. Това няма да ни спре", пише още Елена Йончева.

"Стоя твърдо зад Елена Йончева и я подкрепям в желанието ѝ да търси истината", написа в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" и лидерът на на БСП Корнелия Нинова.

По-рано днес стана ясно, че прокуратурата е повдигнала обвинение на Йончева за пране на пари в особено големи размери и за извършени финансови операции с парични средства, свързани с фалиралата банка КТБ. Разследването бе инициирано след сигнал от депутати от ГЕРБ, че парите били прикривани чрез офшорна компания - "Далий Трейдинг Лимитид".