Стоя твърдо зад Елена Йончева и я подкрепям в желанието ѝ да търси истината. Това е написала в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" лидерът на на БСП Корнелия Нинова.

"На 20.07.2017 г. прокурорът Иван Гешев представи документа "Общ поглед върху модела КТБ" и обяви, че е установено финансиране на политици и че различни лица от политическия живот са получавали пари в брой по нареждане на Цветан Василев. Веднага изпратих писмо до специализираната прокуратура с искане - да обявят публично имената на тези политици. Днес е 22.02.2019 г. Година и половина след моето искане, политиците не са оповестени, но е повдигнато обвинение на журналиста Елена Йончева за пране на пари", пише Нинова.

"За мен няма съмнение, че това се прави заради нейните смели журналистически разследвания на кражбите на властта и приближените им фирми. Стоя твърдо зад Елена и я подкрепям в желанието й да разкрива истината и да търси справедливост", заявява още тя.

По-рано днес стана ясно, че Йончева се разследва за пране на пари в особено големи размери и за извършени финансови операции с парични средства, свързани с фалиралата банка КТБ. Разследването било инициирано след сигнал от депутати, че парите били прикривани чрез офшорна компания - "Далий Трейдинг Лимитид".