Един тон тютюн и машина за рязането му, близо тон и половина алкохол и 18 800 къса цигари бяха иззети при акция за противодействие на незаконно производство и разпространение на акцизни стоки в Пловдивско, съобщиха от полицията.

Продължава акцията срещу търговията и притежаването на акцизни стоки без бандерол в областта.

В хода на полицейските действия са проверени жилища, гаражи, търговски обекти и превозни средства. 

При обиск и изземване в жилището на 55-годишен пловдивчанин в жк "Тракия", служители на Пето РУ открили 94 стека цигари, съдържащи 940 кутии с марките "Карелия", "Купър", "Президент" И "ВNB" без акцизен бандерол. В избено помещение на същия адрес били открити пластмасови туби с различна вместимост - от по 5 и 10 литра, пълни с алкохол.

При проверка в дома на криминално проявен мъж от Брезово пък служители на РУ Раковски се натъкнали на четири пластмасови бидона и около стотина стъклени бутилки с различна вместимост, пълни с домашна ракия. Иззетото количество е малко под един тон.

В следобедните часове вчера служители на Трето РУ спрели за проверка на пловдивски булевард товарен автомобил. Купето и багажното отделение на превозното средство били натъпкани с чували тютюневи листа и нарязана листна маса. В условията на неотложност е проверен и адрес, на който е открито обособено като цех производствено помещение, в което се намирала и машина за последваща обработка на тютюна. Задържани са четирима мъже на възраст между 40 и 56 години.

В хода на акцията е задържан и млад мъж, у когото униформените открили наркотично вещество. Проверката на лицето била извършена в близост до нощен клуб, а при личен обиск е иззета марихуана. При последвали процесуално-следствени действия в условията на неотложност, служители на Трето РУ иззели от дома на задържания и 15 грама марихуана.

По случаите са започнати три досъдебни и едно бързо производство, а задържаните лица са общо 7 . Работата на разследващите продължава под наблюдение на компетентната прокуратура.