АМ "Тракия" на 91 км ще бъде напълно затворена, за да може катастрофиралият по-рано днес тир да бъде изтеглен от мястото на инцидента, съобщи NOVA.

Катастрофата стана рано тази сутрин. Малко преди 09.00 часа в района Пазарджик турски тир, натоварен с 20 тона маслини,  внезапно напуска пътното платно. Влиза в канавката, последователно удря няколко бетонни колчета, разкъсва телената ограда и челно се блъска в билборд. След удара, металното съоръжение пада и затиска кабината.

В тира са пътували двама мъже. Шофьорът загива на място, а вторият водач е тежко ранен. Десетки пожарникари с помощта на кран започват операция по изваждането им.

"Около два часа рязахме кабината. Направихме всичко възможно, за да извадим живия човек. Доколкото разбрах кракът му е счупен на две места и беше затиснат отдолу под седалката. Затова отрязахме цялата кабина", каза Динко Вълев.

Раненият мъж е откаран в болница в Пазарджик.

"Спасил го е фактът, че той не е се е намирал в предната част на кабината, а в задната", заяви Мирослав Стоянов, говорител на ОД на МВР- Пазарджик.

Причините за инцидента се изясняват.

Загуба на контрол вследствие на заспиване. Това е една от версиите за тежката катастрофа.

В късния следобед започна претоварване на маслините от катастрофиралия тир в друг камион, чиято крайна дестинация е била Холандия. Засега митническите служители обаче не могат да открият документите за стоката и така 20 тона маслини ще бъдат задържана у нас.