Тежка катастрофа е станала рано тази сутрин на Южната дъга на столичния Околовръстен път преди изхода към бул. "България", съобщават очевидци във фейсбук групата "Катастрофи в София".

По думите им шофьорът е в тежко състояние. Те споделят още, че колата се е движела с изключително висока скорост, преценявайки я на около 200 км/ч., като впоследствие поднесла на пътя и се е забила в багер, паркиран пред сградата на фирма. "С БМВ-то пред мен мина поне с 200 изгуби контрол поднесе пет-шест пъти и се размаза", пише Миро Петров. 

Ударът е бил много силен, а колата е буквално смачкана. От видеокадри, публикувани в "Катастрофи в София", се вижда, че автомобилът е прелетял няколко метра, откъртвайки метална ограда и забивайки се във тежкото возило, паркирано в двора на фирмата.

"Бяхме в обратната посока и така се беше засилил, че полетя и се качи отгоре. Интересното беше, че пусна аварийни, сигурно да не пречи на минаващите багери", коментира очевидец на тежкия инцидент. "Аварийните сами се пускат, а и ударът беше жесток пред мен се случи. Аз и още един колега спряхме ние се обадихме на 112. Човекът дишаше, но само дотам, колата е смачкана много, дано да са го изкарали жив", добавя друг. 

Снимка: "Катастрофи в София"/Fb

"За момента е жив, в много тежко състояние е", пише очевидецът Бисер Янков, който публикува и кадри от зверския удар. "Караше много бързо, поднесе и айде в багера", допълва Йордан Йорданов.

На мястото на инцидента са пристигнали 7-8 патрулки, линейка и пожарна кола, пишат очевидци. "Гледката не беше за снимки", допълват те. 

Според очевидец зад волана е бил чужденец, тъй като лекарят, който пристигнал на мястото на инцидента, му говорел на английски език.

Доктор Даниел Кировски, който е бил в спешния екип от медици, озовали са на място, малко по-късно заяви пред БНР, че катастрофиралият младеж е турчин, който живее и работи в България. "Пациентът е жив и е транспортиран в "Пирогов", допълва той.

26-годишният мъж е пострадал тежко при среднощната катастрофа на Околовръстното в София, съобщиха от лечебното заведение. При жестокия сблъсък с багера той е получил черепно-мозъчна травма, както и травма на крака. 

Над 15 000 нарушения на ограниченията за скорост са заснети при спецоперация по линия на Европейската мрежа на службите на "Пътна полиция" ROTPOL, която бе проведена в периода 15-21 април, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Оттам уточняват, че на територията на столицата активно са работили всички технически средства за установяване на превишена скорост както през деня, така и през нощта. Камерите за видеонаблюдение са заснели общо 15 580 автомобила с превишена скорост. За засечените нарушения ще бъдат издадени и връчени на шофьорите електронни фишове.