Двама души са транспортирани до момента във Военномедицинска академия след инцидента, станал по-рано днес в района на Искърското дефиле. Мъж (роден 1988 г.) е с черепно - мозъчна травма, гръдна травма, шийна травма, фрактура на дясно рамо, фрактура на лумбални прешлени.Пациентът е в тежко, но стабилно състояние. В средно тежко състояние, с множество контузии, без фрактури, е и другата пострадала (родена 1965 г.), докарана във ВМА. И двамата пациенти са настанени в реанимацията на ВМА. Обясниха от ВМА пред Dir.bg.Пълна мобилизация на силите е създадена във ВМА във връзка с инцидента в Искърското дефиле, станал по-рано днес. По заповед на началника на болницата бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски са разкрити допълнителни реанимационни места. Освен спешните екипи от нощната смяна, в готовност продължават да са и тези от дневната. На място е и началникът на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски.

 

Както е известно, с решение на Министерски съвет понеделник ще бъде обявен за ден на национален траур в памет на жертвите от тежката катастрофа край Своге - това написа премиерът Бойко Борисов в официалния си профил във Фейсбук.

Припомняме, че 15 души загинаха, а 27 са ранени, някои от които с опасност за живота, при жестока катастрофа в Искърското дефиле край Своге, която стана малко след 17 часа.