Осем души от катастрофата край Своге са докарани в "Пирогов". За съжаление един човек е починал в линейката, а друг буквално с пристигането в болницата. Това обяви пред Dir.bg директорът на "Пирогов" Асен Балтов.


"Пострадалите са с политравми - фрактури, травми по крайниците. Обслужват се по възможно най-добрия начин и ще се направи всичко, за да им бъде оказана спешна медицинска помощ. Има хора в доста тежко състояние, които може да бъдат поставени и на изкуствена вентилация. Всичко ще се преценява", обясни професорът.

Припомняме, че автобусната катастрофа край Искърското дефиле стана към 17,12 часа край Своге. Автобусът помел 4 коли и паднал в дере. 

Фирмата превозвач има шест автобуса. Катастрофиралият рейс е "Ман", регистриран е през 2001 г., съобщиха от министерството на транспорта. "Мобилус 5" има лиценз до 2027 г., финансово стабилна е, през април тази година в нея е имало комплексна проверка, не са констатирани нарушения. А в понеделник експерти на автомобилната администрация отново ще влязат на проверка.