Затворен за движение за всички моторни превозни средства е пътят Попово - Бяла. Причината е тежка катастрофа между товарен и лек автомобил. Загинал е шофьорът на леката кола, а другият водач е откаран в болница,  съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище.

Пътният инцидент е станал малко след 19,30 часа, на около 2 км преди Попово в посока откъм Бяла. Автомобилите са се движили се в противоположни посоки. След удара товарният автомобил се е преобърнал на пътното платно и е разсипал товара си - царевично зърно.

Създадена е временна организация на движение. Предлага се обходен маршрут само за леките автомобили, пътуващи в участъка. Тези, които пътуват в посока Бяла-Попово, временно се пренасочват по маршрут: с. Водица - с. Цар Асен - с. Голямо Градище - гр. Опака - гр. Попово. Пътуващите в посока Попово-Бяла леки автомобили през с. Гагово - гр. Опака - с. Голямо Градище. - с. Цар Асен - с. Водица, след което се включват във второкласния път.

Извършва се оглед на местопроизшествието. От полицията апелират към водачите на МПС да шофират с повишено внимание и съобразена с пътните условия скорост.