Непълнолетни стреляха срещу украински деца, настанени в хотел в Свети Влас. По фасадата на сградата личат следи от пластмасови сачми, а по чудо няма пострадали при инцидента.

Украинки, които от февруари са настанени в хотелския комплекс, изпратиха на Нова тв видеоклип, в който се вижда как децата стрелят по него.

Майка на едно от децата, което е било уцелено, разказва, че синът й е особено изплашен. По думите на украинките между децата не е имало конфликт, а стрелбата е породена от игра.

На място около 19 часа е пристигнала и полиция, която е била извикана от майка на украинско дете.

БНТ съобщи, че полицията е съставила предупредителен протокол на родителите на непълнолетните, а украинските майки не могат да си обяснят защо са стреляли по децата им.

"Нашите украински деца играеха на територията на хотела, а местните деца, не знам как стана, очевидно играеха на война и стреляха с пластмасови сачми. Започнаха да стрелят по нашите деца. Две сачми попаднаха в децата - едната в ръката, другата в крака, това достатъчно боли", разказа Юлия пред bgonair.

"Помолихме ги да престанат, защото нашите деца и така са изплашени, а и от тези игри може да произтече нещо лошо. Опитахме се да поговорим с родителите им, но те не ни отвориха вратата и се наложи да извикаме полиция", добави Евгения.

Украинките, които са от Одеса, казват, че нямат конфликт с местните. Децата обаче са травмирани от това, че са в чужда държава, без бащите си и бягат от войната. Разочаровани са, че родителите на децата, които са стреляли, не са пожелали да разговорят с тях. "Ние сме в чужд град и е естествено като майки да сме изплашени. Ако попадне в окото, ние не знаем къде да потърсим лекарска помощ, изплашени сме и нашите деца са изплашени", каза Юлия.

"Децата са били зле, много ударени. Какви са тези сачми? Те са направо като истински", допълни Цона Соколова, която продава в района.

По фасадата на хотела още стоят сачмите. Собственикът казва, че сачмите са особено опасни и дори са причинили смъртта на гълъб.