Катастрофа между автобус и микробус стана тази сутрин към 8 ч. в района на Монтана, съобщи bTV. Загинал е 49-годишният шофьор на микробуса.

Инцидентът е станал на един от изходите на града. В автобуса, който се е движил по линията София - Видин, е имало само една пътничка.

По думите ѝ микробусът изведнъж се е отклонил от пътя и се е ударил в автобус. Това се е случило на прав участък, предполага се, че на шофьора му е прилошало или е заспал.

Водачът на автобуса е откаран за преглед в болница, но не е сериозно пострадал.

Заради минусовите температури днес пътищата на много места са заледени и заснежени. Ако планирате да пътувате, бъдете внимателни. Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на контролните органи. При необходимост е възможно да се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните участъци, за да се избегне възникването на пътни инциденти.

Пътищата в Северозападна България са проходими, но има заледени участъци. Много места в област Монтана останаха без електричество през съботния ден. Снежната покривка на прохода "Петрохан" е 60 см, а температурата е минус 16 градуса. Забранено е преминаването през прохода на тежкотоварни автомобили над 12 тона.

Жълт код е в сила за 12 области на страната. През целия ден отрицателни ще останат температурите в София-град, София-област, Перник, Ловеч, Габрово, Търговище, Разград и Шумен. В планинската част от областите Монтана, Враца и Велико Търново. Най-студено ще е в Кюстендил. Жълт код е обявен и за черноморското крайбрежие, където се очакват и силни пориви на вятъра.