Полицията издирва шофьор, който блъснал дете на светофар в столичния квартал "Дружба" и избягал.

Юлияна Стоянова била на разходка с двете си деца и кучето. На път към вкъщи пресичали на зелен светофар, когато кола връхлетяла върху 5-годишния й син. "Лек автомобил, който е за надясно, преминава. В този момент кучето ме беше дръпнало напред и просто изпуснах от ръката си леко сина ми. Просто чух само едно "мамо" и видях как детето ми пада. Предната броня се удря в гърдите и в корема", разказа пред Нова телевизия Стоянова. Вместо да спре, шофьорът на автомобила бяга.

5-годишният Никола се разминава с леки наранявания. Настанен е в "Пирогов". "Каза, че го боли крачето. Но също така го болеше и коремът", казва Юлияна Стоянова.

Въпреки уплахата Юлияна успява да види и да запише номера на колата. Свързва се с полицията и така започва издирването на шофьора-беглец. "Автомобилът е стар - "Лада". Шофьорът беше млад. До него имаше още едно младо момче. За мен или са били под влиянието на алкохол, или на наркотични вещества", коментира майката.

МВР все още търси избягалия шофьор. Знае се, че автомобилът, с който е ударено детето, се води фирмен, но кой точно е бил зад волана, се очаква да стане ясно във вторник. Водачът вероятно ще се размине само с отнета книжка, защото нараняванията на детето са леки.