Поредно заседание по делото за взривовете край пътен възел "Петолъчката" е насрочено за днес в Ямболския районен съд. При експлозията в базата за утилизация на поеприпаси на 5 юни 2012 г. загинаха трима работници и бяха нанесени значителни материални щети.

Днес трябва да бъдат разпитани последните двама свидетели по делото, а през януари догодина ще започне представянето на експертизите, разясни прокурорът Милен Божидаров пред БНР.

"Основната експертиза, върху която е изградено обвинението не е изслушвана. Идеята и на обвинението, и на защитата и на подсъдимите е експертните заключения да бъдат изслушани след разпита на всички свидетели", каза Божидаров.

Обвиняеми по делото са собственикът на фирмата Десислав Делев, началникът на производството Иван Пеев и проектантът на взривните работи във фирмата Иван Табов. Те са обвинени, че при изпълнение на договор с Министерството на отбраната са държали и работили с взривни вещества и не са взели необходимите мерки за сигурност при тяхното унищожаване и така се е стигнало до фаталния взрив.