Пожар в сградата на бившия завод "Чайка" на бул. "6 септември" в Пловдив вдигна на крак пожарната. Служителите от околните складови помещения и магазини са били евакуирани. За щастие няма пострадали.

Сигналът за пожар и силно задимяване е подаден в 11.30 часа. На мястото са изпратени шест екипа огнеборци с пет противопожарни автомобила.  Огънят е възникнал на втория етаж в склад от 50 кв.м. за платове и шивашки материали. Незабавно от 8-етажната сграда са евакуирани всички, заради силното задимяване на цялата сграда, съобщи говорителят на РД ПБЗН Цвятко Дешев.

Пожарът бързо е овладян и потушен.

По първоначална информация причината за избухване на огнената стихия са ремонтни дейности, извършвани на осмия етаж на производствената сграда от външна фирма. Работник рязал с ъглошлайф, а произведени от дейността искри и шлака попаднали чрез въздуховод в складовото помещение на втория етаж. Това довело до пожара на осмия и втория етаж, предаде Тrafficnews.bg

По време на гасенето на огъня пожарникарите в сградата са били подменяни, защото горенето на текстилни материали в склада предизвикали огромни количества опасен задушлив дим.  За да овладеят задимяването огнеборците избили стъклата горящото помещенията. Отворени били и прозорците на останалите етажи.

"Всички служители са изведени от сградата и са добре. Повечето излязоха само с връхни дрехи, личните им вещи са още горе, но ще видим как да постъпим", обясни управителят на "Чайка" 97 Соня Димитрова и допълни, че днес работата ще бъде преустановена.

Вторият и третият етаж се дават под наем на шивашки фирми, а другата част се стопанисва от "Чайка 97". Тепърва ще се установява размерът на нанесените щети.